Ensimmäiset vaiheet

Jos aloitat peliä ensimmäistä kertaa, suosittelemme että seuraat alkuopastusta ja suoritat mahdollisimman monta tehtävää. Jossain vaiheessa tehtävät vaikeutuvat ja niiden suoritus vaatii enemmän aikaa. Tällöin voit oma-aloitteisesti hoitaa kaupunkiasi.

Kaupunki

Avain menestykseen on tuotanto. Vain jos tuotat tarpeeksi kolikoita ja tarvikkeita voit rakentaa uusimmat rakennukset ja sotilasyksiköt. Yritä rakentaa mahdollisimman monta asuinrakennusta ja tarvikkeita tuottavaa rakennusta, sillä nämä ovat suurimmat tulonlähteesi. Vertaile eri rakennuksia - löydä rakennustyyppi joka sopii parhaiten pelityyliisi. Lähes yhtä tärkeä on onnellisuus, sillä jos asukkaasi ovat onnellisia, he työskentelevät ahkerammin. Rakenna siis kulttuurirakennuksia ja koristeita ja yritä pitää asukkaasi onnellisina.

Tutkimus

Kaupunkisi yläpuolella keskellä on palkki josta näet tutkimuspisteesi. Saat yhden tutkimuspisteen tunnin välein, kunnes palkki on täynnä. Nämä pisteet ovat moottori joka ajaa valtakuntaasi eteenpäin. Tarvitset niitä kaupankäyntiin, historiallisten rakennusten rakentamiseen ja tietysti tutkimukseen. Tutkit sijoittamalla tutkimuspisteitä teknologioihin teknologiapuussa. Kun olet sijoittanut tarvittavat pisteet ja maksanut teknologian avauksen, saat teknologian tuomat edut käyttöösi.

Kartta ja taistelut

Mannerkartta on yksi tärkeimmistä paikoista. Valtaa uusia provinsseja, niin saat käyttöösi laajennuksia ja raaka-aineita. Voit joko valloittaa provinssin taistelussa tai neuvotella sen itsellesi, kumpi tapa sopii sinulle paremmin. Alussa laajentuminen taistellen on helppoa, mutta vaikeutuu pian. Joudut valmistautumaan taisteluihin huolellisesti: Kiinnitä huomiota vihollisen yksiköihin ja valitse omat yksikkösi siten että ne ovat vahvoilla vihollisyksiköitä vastaan. Yksinkertaistettuna nopeat yksiköt ovat hyviä ampujia vastaan, lähitaisteluyksiköt nopeita yksiköitä vastaan ja ampuvat yksiköt lähitaisteluyksiköitä vastaan. Lisäksi voit tiedustella sektorin, jolloin vastustajan yksiköt ovat heikompia. Lopuksi käyttämällä taistelukentän maastoa hyväksi ja kohdistamalla omien joukkojesi hyökkäykset yhteen vihollisyksikköön kerrallaan voit voittaa koviakin vastusjoukkoja.

Pelaajat

Et ole yksin maailmassa. Omasta naapurustostasi löydät pelaajia joiden kanssa voit käydä kauppaa. Jos olet hyvissä väleissä pelaajien kanssa, he voivat tukea kaupunkiasi. Voit vierailla muiden naapurustosi jäsenten kaupungeissa ja kiillottaa tai motivoida heidän rakennuksiaan.

Näin saat hieman lisää kolikoita, joista voi olla suuri apu pelin alkuvaiheessa. Sinulla on myös pieni mahdollisuus löytää historiallisen rakennuksen rakennuspiirustus. Historialliset rakennukset antavat mahtavia etuja pelaajille jotka onnistuvat sellaisen rakentamaan. Jotta hyötyisit tästä rakennuksesta vieläkin enemmän, sen tasoa tulee nostaa. Rakennuksen omistaja ja kaupungissa vierailija voivat antaa tutkimuspisteitään tähän rakennukseen. Kun historiallinen rakennus saavuttaa uuden tason, eniten tutkimuspisteitä tasolle sijoittaneet saavat palkintoja. Jos et halua rauhallista yhteiseloa voit myös hyökätä muiden pelaajien kaupunkeihin. Mikäli voitat puolustajat, voit ryöstää kaupungista valitsemasi rakennuksen. Näin saat varmasti lisätuloa, mutta tuskin uusia ystäviä. Lisäksi saat turnauspisteitä, joiden avulla voit saada mitaleita.

Tavarat


Edettyäsi pelissä tulet tarvitsemaan tavaroita. Suunnittele pelaamistasi etukäteen niin ettet missään vaiheessa jää jumiin tavaroiden puutteen takia. Sinun ei tarvitse tuottaa kaikkea itse - keskity niihin tavaroihin joihin sinulla on raaka-aine saatavilla. Lyöttäydy yhteen muiden pelaajien kanssa ja vaihda tavaroita niihin joita sinä et voi tehokkaasti tuottaa. Voit myös vaihtaa tavaroita kauppiaiden kanssa, mutta heidän tarjoama vaihtosuhde on niin huono että se sopii vain viimeiseksi keinoksi. Voit myös hankkia tavaroita ryöstelemällä naapureitasi.

Vihjeitä

 • Suunnittele ennakkoon

 • Älä anna tutkimuspisteidesi mennä hukkaan

 • Hanki tavaroita mahdollisimman aikaisin

 • Käytä raaka-aineitasi ja käy kauppaa tavaroilla

 • Käytä rakennustilasi tehokkaasti

 • Hanki kaikki mahdolliset laajennukset - saat lisää arvokasta rakennustilaa

 • Älä anna tarvikkeidesi pilaantua

 • Älä unohda kaupungintalosi päivittäistä bonusta

 • Pidä silmällä onnellisuustasoasi

 • Vieraile muiden pelaajien kaupungeissa ja motivoi tai kiillota heidän rakennuksia.

 • Käytä tiedustelua taisteluissa. Katso vihollisjoukkojen koostumus ja valitse yksiköt jotka ovat tehokkaita vihollisyksikköjä vastaan. Käytä maastoa tehokkaasti ja hyökkää mahdollisimman monella yksiköllä. I

Maailman valinta

Tervetuloa takaisin, .

Olet jo pelannut näissä maailmoissa:
  Pelaa uudessa maailmassa, jossa et ole vielä käynyt

   Etkö ole ?

   Kirjaudu ulos

   blaaah